Ontspiegeling

Alle brillenglazen worden voorzien van een coating die ervoor zorgt dat minder licht wordt weerspiegeld. Het is technisch niet mogelijk om de spiegelingen 100% weg te nemen, maar men komt hier steeds dichter in de buurt.

De ontspiegelcoating is om drie redenen belangrijk.

  1. Het neemt hinderlijke schitteringen in het glas weg, zoals schitteringen van zonlicht, of van tegemoetkomend verkeer op de weg in het donker.
  2. Omdat het ervoor zorgt dat het glas helderder wordt om doorheen te kijken. Aan de voor- en achterzijde van het glas wordt altijd licht weerspiegeld. Het licht dat wordt weerspiegeld wordt niet doorgelaten, en bereikt uw oog niet. Hoe beter de ontspiegeling, hoe minder licht wordt weerspiegeld, en hoe meer licht wordt doorgelaten naar uw oog. De ontspiegeling zorgt dus voor een hogere transmissie, zoals wij dat graag noemen.
  3. Ook voor degene die naar u kijkt wordt het glas helderder, waardoor uw ogen achter het glas mooier zichtbaar zijn.

Ook op dit vlak probeert men steeds verbeteringen door te voeren, waardoor het zicht door het brillenglas optimaal helder wordt. Alle kunststof glazen worden naast een ontspiegeling ook nog voorzien van een kras werende laag en een water- en vet afstotende laag. We informeren u graag over de mogelijkheden.