Flair

Midden in het Duitse heuvellandschap ligt bij Oelde het Flairpark. Hier worden door een ontwerpteam en circa 70 medewerkers de Flairmonturen ontworpen en geproduceerd. Al meer dan 60 jaar is Flair succesvol. Het design, de perfecte afwerking en kleurstelling heeft Flair een vaste positie gegeven in deze concurrerende markt.

Het omvangrijke assortiment van Flair heeft monturen voor ieders smaak en stijl. Van randloos montuur, nylormontuur als ook volrand-monturen. De materialen die voor de Flairmonturen gebruikt worden zijn o.a. Bio-Steel®, edelstaal, titanium, acetaat, buffelhoorn, swarovski-kristal, edelstenen en echt goud.

Pure-technology

Flair heeft voor de randloze monturen een nieuwe bevestingingsmethodiek ontwikkeld, de pure technologie. Dit is een gepatenteerde knooptechniek. Het hoekstuk of de brug wordt niet aan het glas geschroefd maar met een speciaal door Flair ontwikkelde nylondraad bevestigd.

Pure-technology 2

Hier is de techniek verder ontwikkeld. De veer wordt direct, zonder gebruikmaking van een scharnier, aan het glas geknoopt. De veer neemt als het ware de rol van het scharnier over.

Een Flair montuur uit de Pure-serie is daarmee extreem flexibel waardoor stoten worden geabsorbeerd en het breukgevaar wordt gereduceerd. Maar ook licht van gewicht wat zorgt voor veel draagcomfort.

Bio-Steel®

Als materiaal wordt veel gebruik gemaakt van Bio-Steel®. Een ragfijn, vormstabiel, elastisch en nikkelvrij high-tech metaal uit de medische wereld. In Nederland ook wel bekend als chirurgisch staal. Bio-Steel® is zo elastisch en vormstabiel dat het de positieve eigenschappen van titanium overtreft.