Bevel

Kleurijk, minimalistisch en stijlvol !

Bevel is opgezet door twee vrienden, Rick en Richard. In de jaren '90 waren ze collega's bij één van de betere optiekzaken uit Amerika, vanuit daar is ook hun droom gegroeid om een merk neer te zetten met tijdloze ontwerpen en gemaakt van de beste (Japanse) materialen.

In onze optiek kun je Bevel qua vormgeving zien als een merk met het minimalistische en het innoverende van 'Scandinavisch' design gecombineerd met de 'Franse' vormen. Dit resulteert in een collectie die niet de allerhipste wil zijn maar wel één van de meest stijlvolle is!

Een belangrijke voetnoot is dat wij als één van de weinige merken nog blijven produceren in Japan, dit doen we omdat daar het ambacht van het maken van monturen samen met de 'Jura' in Frankrijk op ongekende hoogte staat. Titanium monturen word hier gevreesd ipv uitgestanst, dit is de beste basis voor de hechting van de nog aan te brengen laklagen. Onze acetaatmonturen komen ook uit Japan en dit heeft naast de hoge kwaliteit het bijkomende voordeel dat de kleuren unieker zijn omdat de meeste merken hun platen bij één leverancier uit Italie halen.