Het belang van het dragen van een zonnebril

UV-straling in zonlicht beschadigt niet alleen de huid, maar ook de ogen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat langdurige blootstelling aan UV-straling het risico verhoogt op cataract (staar) en maculadegeneratie. Deze schade is pas merkbaar op latere leeftijd. Door het dragen van een goede zonnebril kan je dit voorkomen.

Is een zonnebril dragen nodig?

Tot op zekere hoogte is UV-licht schadelijk, toch heeft ook iedereen een bepaalde hoeveelheid daglicht nodig. Zeker wanneer je overdag veel op beeldschermen kijkt, urenlang zitten te gamen of tv-series kijkt, is zonlicht erg belangrijk. Onze opticiens en optometristen adviseren je om je ogen goed te beschermen tegen de zon door het dragen van een kwalitatief goede zonnebril. Een zonnebril hoeft op zich niet duur te zijn, maar het maakt voor het zicht wel uit of het glas van goede kwaliteit is (UV 400 of 100% UV-bescherming).

Goede zonnebril voor je kind is erg belangrijk

Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder buiten spelen. Hierdoor zijn kinderen op latere leeftijd vaker bijziend. Voor de oogontwikkeling van kinderen is zonlicht juist goed, maar lopen kinderen wel een verhoogd risico op hoornvliesbeschadiging. Het dragen van een kinderzonnebril is geen overbodige luxe. Voor ieder kind is er een vrolijke, sportieve of stoere kinderzonnebril die hij of zij met veel plezier kan dragen tijdens het buiten spelen.

Zonnebril kopen bij een opticien

Als de zon zo sterk is dat je je moet insmeren met zonnebrand, is het ook tijd om een zonnebril op te gaan zetten. Bij Van de Wetering Optiek & Optometrie vind je een grote collectie aan merkzonnebrillen die jouw ogen optimaal beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Wij hebben prachtige zonnebrillen van topmerken als Tom Ford, Maui Jim, Ray-Ban en Vingino Eyewear in huis. Kom langs en laat je inspireren!