Wat kosten nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn harde (vormstabiele) lenzen. Nachtlenzen zijn gemaakt van hoog zuurstofdoorlatend materiaal, zodat deze ’s nachts veilig op het oog gedragen kunnen worden. Dit materiaal is echter zachter dan dat van reguliere harde lenzen, waardoor nachtlenzen jaarlijks vervangen moeten worden.

Losse aanschaf

De kosten voor de lenzen zijn € 225,- per stuk. Een set nachtlenzen kost € 450,- per jaar. Dit is inclusief lensvloeistoffen en regelmatige oogcontroles.

Nachtlensplan

Kiest u voor het Nachtlensplan, dan betaalt u een vast bedrag van € 25,- per maand. De kosten per lens zijn € 75,-. De totale kosten zijn dan € 450,- per jaar, dit bedrag is inclusief lensvloeistoffen en regelmatige oogcontroles.

Met het lensplan ben je voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden na een jaar. Tevens biedt het de zekerheid dat je minder duur uit bent als je voortijdig een nieuwe lens nodig hebt (€ 75,- per lens in plaats van € 225,-).

Aanmeetkosten

Het starten met nachtlenzen is een intensief traject met veel begeleiding. Na de eerste metingen en een lensinstructie ga je zelf met de nachtlenzen aan de slag. Vervolgens kom je in de eerste maand vijf keer op controle. Voor het aanmeten van nachtlenzen berekenen wij € 95,-.

Vraag ernaar in de winkel!