Ik zie ik zie wat jij niet ziet,..Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.

Wie vroeger naar zijn opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plus-afwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Zeg maar oogmeting 2.0.

Hoe werkt het? De DNEye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil.

Daarnaast verkrijgt de opticien met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

HD-glazen De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts.’

Nachtblindheid ‘Veel mensen komen bij me omdat ze denken dat ze nachtblind zijn,’ zegt . In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.’

Gratis DNeye scan De extra meetgegevens leveren niet voor iedere brildrager evenveel winst op. Ook is het geen wondermiddel tegen de gevolgen van glaucoom of staar. Het zijn vooral mensen met een cilinder die er veel van zullen merken. De oogmeting met de DNeye scanner is daarom gratis tijdens de aktiedagen op 7 en 8 oktober.

‘We willen iedereen van harte uitnodigen om langs te komen in de winkel voor een oogmeting,’ We analyseren de scherpteafwijking voor verschillende gebieden van de pupillen. We bekijken de afwijking bij daglicht, schemering en in het donker. En we berekenen de stand van de lens, tijdens het lezen.’

waardecheque

Meer informatie? www.dneye.nl