Optometrie

De gezondheid van uw ogen staat bij Van de Wetering Optiek & Optometrie voorop. Alle oogmetingen en lenscontroles worden dan ook door één van onze vijf optometristen verricht.

Wat doet de optometrist?

Een optometrist is hbo-geschoold en wettelijk erkend als zorgverlener in de oogzorg. Onze optometristen adviseren u bij uiteenlopende oogklachten of –ziekten. Door regelmatig bijscholing te volgen blijft u verzekerd van eigentijds en deskundig advies.

Optometrisch onderzoek

Bij een optometrisch onderzoek wordt de sterkte van de ogen bepaald. Ook wordt de kwaliteit van het zien beoordeeld en gescreend op goede oogsamenwerking. De optometrist kan eventuele oogziekten zoals glaucoom (hoge oogdruk), macula degeneratie of cataract (staarvorming) traceren. Ook wanneer u last heeft van droge ogen of overmatig tranende ogen is het verstandig een optometrisch onderzoek te laten verrichten. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Samenwerking met andere specialisten

Efficiënt en professioneel: ons team werkt nauw samen met orthoptisten, huisartsen en oogartsen in de regio. Zo kunnen we een juist behandelplan of een gerichte doorverwijzing voor u verzorgen.

Kies voor deskundige oogzorg en maak nu een afspraak met een optometrist bij Van de Wetering Optiek & Optometrie: 0316 – 26 89 09.

Onze optometristen staan geregistreerd in het OVN kwaliteitsregister.